12 april 2021 
11 minutes. leestijd

Daytraden in small cap aandelen

 Het is weer bijna die tijd van het jaar … Langere dagen, warmer weer – de zomer staat voor de deur. Ja, technisch gezien zijn we nog een paar maanden verwijderd van de zomerhandel. Maar misschien wil iemand de markten dat vertellen. Het begint te vertragen. Dus ik denk dat we nu moeten bespreken wat er de komende maanden kan gebeuren. Ik kan niet zeggen dat de markten elke zomer volledig afsterven … dat zou niet eerlijk zijn. Je kunt nog steeds wat actie vinden, maar het zijn meestal maar een paar aandelen en in korte spurts. Sommige weken laten zo weinig fatsoenlijke setups zien dat veel daytaders na 16:00 uur niet meer blijven hangen achter hun scherm. Ze beschermen liever hun winst en genieten een beetje van het leven. Sommige traders offeren vele zomers op om hun handelskennis te verbeteren. Als u een nieuwe handelaar bent en deze tijd volledig verspilt, is dat een gemiste kans. Dit is studieseizoen!! Volg nu ook onze cursus daytraden.

Voor mij zijn langzame markttijden, net als de zomermaanden, geweldige tijden om te werken aan verbetering en educatie. En omdat het langzaam gaat, hoeft u zich minder zorgen te maken over het missen van de beste aandelen. Terwijl iedereen aan het zonnen op het strand is, kun je je vaardigheden aanscherpen en je voorbereiden op de volgende “hot market”. Laten we het dus hebben over het zomerseizoen en wat je kunt verwachten als het je eerste keer is.

 Naarmate we dichter bij juni komen, zullen we minder runs zien en meer consolidatie. Historisch gezien hebben meer aandelen de neiging om in de zomer sideways te bewegen. Dat is wanneer aandelen meerdere dagen of weken in één prijskanaal doorbrengen. Deze aandelen kunnen vervelend zijn om te handelen … Vaak zien ze er goed uit, maar in werkelijkheid doen ze niets.

Je scant voordat de markt opengaat, maar er komt niet veel bovenuit. Dit geeft je de indruk dat het een langzame dag kan worden, dus je verliest je concentratie. Maar later merk je dat je een aantal geweldige kansen hebt gemist. Dit is slechts één manier waarop zomerhandel mentaal uitputtend kan zijn.

Technisch gezien kan iedereen de zomermarkten overleven. Handel gewoon niet, toch?

Maar is de gemakkelijke uitweg de beste manier om ermee om te gaan? Ik daag je uit om meer te doen dan dat. Zelfs als dit betekent dat u 80% minder transacties moet uitvoeren, concentreer u dan op het vinden van de best mogelijke setup!!

 In de zomer is het gemakkelijker om transacties te verpesten. Dit is een van de redenen waarom ervaren daytraders deze tijd meestal gebruiken voor vakantie en ontspanning. Wanneer de markt roodgloeiend is, zoals een paar maanden geleden, kunt u profiteren van de vele goede mogelijkheden. Maar nu moet je super voorzichtig zijn. Het is te gemakkelijk om fouten te maken en winst terug te geven. Maak niet dezelfde fout als vele andere daytraders!!

Wees geduldig en wacht tot het juiste aandeel voorbij komt zodat u maximaal kunt profiteren. En handel niet ieder aandeel waarin u denkt een bepaald patroon te herkennen. Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen overtrading en totaal afwezig zijn.

Wij House of Trading helpen u graag met al u vragen. En zorgen ervoor dat u als daytrader wordt klaargestoomd voor de aandelenmarkt. Wij bieden een actieve cursus een-op-een aan waarbij wij actuele voorbeelden met u bekijken en analyseren. Zodat u onze strategieën gelijk in de praktijk kunt toepassen. Volg nu ook onze cursus daytraden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons