22 maart 2021 
11 minutes. leestijd

Daytraden in small cap aandelen

Als beginnende trader zijn er drie dingen waar je je op moet focussen.

  1. VOLUME
  2. FLOAT
  3. MARKTKAPITALISATIE

Laten we beginnen met volume. Het volume betekent eigenlijk hoeveel vraag is er op dit huidige moment naar het aandeel. Om een voorbeeld te geven. Een aandeel heeft vandaag een volume gehandeld van 100 mln. Dat wil zeggen een goed volume bijna een teveel aan volume (overcrowded). Dit betekent dat er veel vraag is naar het bepaalde aandeel.

Het tweede punt waar we naar kijken is de float. Veel mensen halen de begrippen  float en outstanding shares. Het begrip outstanding shares betekent alle aandelen die zijn uitgegeven door een bedrijf. De float betekent het aantal aandelen dat publiekelijk is vrijgegeven om te handelen voor investeerders, zoals u en ik. De retail traders. Dus de float is het belangrijkste om aandacht aan te geven. De float geeft het aanbod weer. Als de vraag groter is dan het aanbod dan zal de prijs waarschijnlijk gaan stijgen. Dit geeft dus relatie weer tussen volume (vraag) en de float (aanbod).

Het derde begrip waar we rekening mee moeten houden is de marktkapitalisatie. Marktkapitalisatie en volatiliteit worden vaak met elkaar verward.

Wij verdelen de marktkapitalisatie in drie groepen:

Groep 1. marktkapitalisatie tussen 0-100 mln.

Groep 2. marktkapitalisatie tussen 100-500 mln.

Groep 3. marktkapitalisatie tussen 500 mln-1 miljard.

De vierde groep waar wij ons als daytaders eigenlijk niet op willen richten is de categorie van een miljard en meer. We richten ons dus op een marktkapitalisatie tussen de 0 en een miljard.

Volatiliteit is de beweeglijkheid van een aandeel. Het is de range dat een aandeel maakt op een bepaalde dag. Een aandeel kan bijvoorbeeld zakken met 50% of stijgen met 2 of 3%. De volatiliteit is dus het rendement dat behaalt kan worden.

Hoe verhouden nu volatiliteit en marktkapitalisatie zich tot elkaar?

Het is belangrijk om te weten dat 90% van de daytrading industrie bestaat uit retail investeerders. Er is een bepaalde maximum hoeveelheid dollars die geïnvesteerd kan worden door deze retail traders op een bepaalde dag. We praten dan over de eerste 3 groepen ( marktkapitalisatie tussen 0-1 miljard). Als we deze hoeveelheid dollars zouden investeren in een aandeel met een marktkapitalisatie groter dan een miljard ( big cap aandeel), dan zal dit weinig effect hebben op de volatiliteit. In tegenstelling als we nu dezelfde hoeveelheid dollars investeren in een aandeel met een marktkapitalisatie van bijvoorbeeld 1oo mln.

Om een voorbeeld te geven.

De totale hoeveelheid dollars dat door retail traders geïnvesteerd kan worden op een dag is een miljard. Als we deze hoeveelheid van een miljard investeren in een aandeel met een marktkapitalisatie van 100 mln, dan kan dit aandeel stijgen met 1000%.

Als we nu dezelfde hoeveelheid van een miljard investeren in een aandeel met een marktkapitalisatie van een miljard dan zal dit een effect hebben van 100% op de volatiliteit van het aandeel.

Hoe groter de marktkapitalisatie is hoe moeilijker het is een aandeel in beweging te brengen gebaseerd op de hoeveelheid geld die beschikbaar is in deze industrie.

Wij House of Trading helpen u graag met al u vragen. En zorgen ervoor dat u als daytrader wordt klaargestoomd voor de aandelenmarkt. Wij bieden een  actieve cursus aan waarbij wij actuele voorbeelden met u bekijken en analyseren. Zodat u onze strategieën gelijk in de praktijk kunt toepassen. Volg nu ook onze cursus daytraden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons