9 oktober 2020 
10 minutes. leestijd

Dit zijn enkele van de specifieke voordelen van het handelen in small cap aandelen.

 

Profiteer van wereldwijde trends. Wanneer u belegt in small cap aandelen, kunt u profiteren van dezelfde trends die mogelijk van invloed zijn op large cap aandelen. Dit betekent dat u in het algemeen naar sectoren kunt kijken die positief zijn in de large cap wereld en deze kunt toepassen op de small cap wereld om opkomende kansen te vinden. Een kans voor individuele handelaren. Large cap aandelen zijn beter bekend, maar small caps kunnen u als handelaar de felbegeerde voorsprong geven.

Veel grote beleggers verspillen geen tijd met small cap aandelen. Dit zijn dezelfde mensen die hun neus ophalen bij stuiver aandelen en ze afwijzen als te vluchtig en riskant. Dit is waar. De volatiliteit is hoger, evenals het risico. Dit is echter wat het beleggen in goedkopere of small cap aandelen zo potentieel lonend maakt. Het feit dat minder grote beleggers geïnteresseerd zijn in small cap aandelen, biedt kansen voor mensen zoals u en ik. Er is minder concurrentie en als u bereid bent om een paar extra stappen te nemen en grondig onderzoek te doen, kunt u big time profiteren.

Small cap aandelen worden over het algemeen aangeboden door minder bekende bedrijven. Naarmate het bedrijf groeit, kunnen de inkomsten en winsten in de loop van de tijd toenemen. Na verloop van tijd zal het publiek zich meer bewust worden van deze bedrijven en zal de vraag naar de voorraad groeien. Als u de curve voor kunt zijn, kunt u als handelaar profiteren van deze groei.

Minder aandacht door analisten:

Stel dat een groot bedrijf als Amazon een nieuwe productlancering heeft. Het kan de voorraad een beetje verplaatsen, maar waarschijnlijk niet massaal. Waarom is dit? Omdat een miljoen analisten het hebben behandeld, krijg je dus geen onontdekte kans. Het is al teveel in de aandacht en het nieuws geweest. Een productlancering voor een small cap bedrijf kan een veel grotere impact hebben op de aandelenkoers. Maar aangezien kleinere bedrijven niet zoveel aandacht van analisten krijgen, is het aan u om deze kansen te ontdekken. Het goede hier is dat, aangezien veel handelaren niet bereid zijn om dit extra werk te doen, je op deze manier echt op de begane grond kunt komen. Als je verstand hebt van het volgen van het nieuws en z’n kans ziet, weet je dat het een goede tijd is om in te springen.

Small cap bedrijven zijn beter voorbereid op meer groei. Grote bedrijven zijn als een enorm schip: moeilijker en langzamer te sturen. Kleinere bedrijven zijn daarentegen veel wendbaarder en kunnen zich veel sneller ontwikkelen. Dit kan ze juist erg aantrekkelijk maken als acquisitieperspectief voor eengorter bedrijf. In plaats van een nieuwe vestiging of productdivisie op te richten, is het vaak gemakkelijker en sneller om gewoon een kleiner bedrijf te kopen. Dit betekent dat als u een kans ziet in een small cap bedrijf en vervolgens wordt overgenomen door een large cap bedrijf, u mogelijk kunt genieten van de financiële beloning die bij dit grote nieuws hoort.

Maak hier een afspraak en ontvang 7 dagen gratis stock-alerts en informatie in realtime tijdens het traden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons