6 oktober 2020 
7 minutes. leestijd

De verschillen tussen small cap en large cap aandelen

Technische analyse:

Technische analyse is wat slimme aandelenselectie onderscheidt van willekeurig gokken. Door zorgvuldig te evalueren wat een aandeel in het verleden heeft gedaan, kunt u een goed idee krijgen van wat er in de toekomst kan gebeuren. Nee, je kunt het nooit precies weten, maar vaak genoeg volgt het een soortgelijk traject. Door te kijken naar de grafiek van een aandeel in de tijd en op basis van verschillende indicatoren, vind ik patronen die steeds weer terugkomen en als ik ze eenmaal heb geïdentificeerd, kan ik ze voorspellen en gebruiken als aanwijzingen voor het in- en uitstappen van transacties. Vaak volgen aandelen echter voorspelbare patronen en door ze te observeren en te lokaliseren, kunt u profiteren van dit fenomeen.

Fundamentele analyse:

Als een fervent aanhanger van aandelengrafieken en gegevens, is het waarschijnlijk vrij duidelijk dat ik me vooral richt op de candlestick analyse. Er is echter nog een ander type analyse dat ook voor elke handelaar erg belangrijk is om in zijn onderzoek op te nemen: fundamentele analyse. De fundamentele analyse omvat het onderzoeken van de prestaties van het bedrijf en het onderzoeken van wie ze zijn en waar ze naartoe gaan. Je bent op zoek naar schulden, hoe ze met hun financiën omgaan, potentiële grote nieuws feiten die de prijs van het aandeel kunnen beïnvloeden.

Fundamentele analyse is belangrijk bij het onderzoeken van small cap bedrijven, omdat het feit is dat u mogelijk niet zoveel technische gegevens heeft om over na te denken. Fundamentele gegevens kunnen u helpen bepalen of dit een goede keuze is.

Ja, u moet enkele financiële basisprincipes kennen om het meeste uit uw fundamentele analyse te halen. Waarbij de technische analyse alles draait om cijfers, biedt de fundamentele analyse een beetje meer achtergrondverhaal over het bedrijf. Op deze manier gaan zowel de fundamentele als technische analyse hand in hand. Technisch onderzoek kan de fundamentele analyse ondersteunen of weerleggen. Fundamentele analyse kan de technische aspecten helpen begrijpen.

 

 

Maak hier een afspraak en ontvang 7 dagen gratis stock-alerts en informatie in realtime tijdens het traden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons