13 oktober 2020 
9 minutes. leestijd

De verschillen tussen Small cap en Large cap aandelen

Wanneer u aandelen koopt van grote, gevestigde bedrijven, kunt u na verloop van tijd winst maken. Maar het kan maanden of zelfs jaren duren. Als u uw account sneller wilt laten groeien, moet u overwegen om verschillende soorten aandelen met grotere volatiliteit te verhandelen, omdat ze mogelijk een groter (en sneller) rendement kunnen bieden.

Small cap aandelen zijn z’n optie. Smal cap aandelen bieden u de mogelijkheid om te investeren in groeibedrijven en mogelijk winst te maken.

Verschillen tussen Small cap en Large cap aandelen.

Bedrijfsstabiliteit: Large cap bedrijven zullen niet opkomen. Ze zijn gevestigd. Of ze bestaan al heel lang, of ze maken deel uit van grote industrieën. Bedrijven met een grote market cap zijn over het algemeen herkenbaar voor de meeste mensen. Walmart, Disney en General Electric worden allemaal beschouwd als grote bedrijven. De aandelen die door deze bedrijven worden aangeboden, worden als stabiel en veilig beschouwd en leveren over het algemeen een betrouwbaar en langzaam rendement op lange termijn. Beleggers kunnen genieten van rendement en dividend. Small cap bedrijven zijn doorgaans veel minder gevestigd dan large cap bedrijven. Dit kan zijn omdat ze een nieuwer bedrijf zijn, of het kunnen bedrijven zijn in opkomende industrieën.

Rendement: in tegenstelling tot large cap bedrijven, kunnen small cap bedrijven mogelijk een sneller rendement opleveren. Dit kan echter een hoger risico met zich meebrengen. Waarom? Omdat ze nog steeds groeien. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een small cap bedrijf vrij snel naar de beurs ging in de hoop geld in te zamelen. Het probleem is dat zij geen lange financiële geschiedenis hebben, die u als handelaar kunt onderzoeken en evalueren. Zonder veel gegevens kan het moeilijker zijn om trends en patronen binnen de beweging van het aandeel te bepalen.

Seizoensgebondenheid: Afhankelijk van de tijd van het jaar presteren smaal cap- en large cap aandelen mogelijk anders. Hoewel small cap aandelen over het algemeen een hoger groeipercentage hebben, presteren ze mogelijk niet het hele jaar door sterker dan large cap aandelen.De kracht van small cap aandelen kan vroeg in het jaar sterker zijn, met als gevolg het zogenaamde januari effect. Het januari-effect is een fenomeen waarbij kopen na de feestdegen een absoluut hoogtepunt is. Dit volgt op een massale uitverkoop in december, waneer veel handelaren verliezende activa verkopen, zodat ze deze kunnen afboeken bij de belasting. Het optimisme is hoog in het nieuwe jaar en veel handelaren zijn bereid om nieuwe dingen te proberen en te investeren in nieuwere bedrijven.

Small cap aandelen kunnen echter afnemen naarmate het jaar vordert. In de latere kwartalen zijn het de large cap aandelen die over het algemeen sterk zijn. Ze worden minder snel verkocht tijdens de uitverkoop in december, omdat ze niet de neiging hebben waarde te verliezen.

 

 

 

 

 

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons