3 juli 2020 
8 minutes. leestijd

Wat is 'Short gaan'?

Interessante aandelen om short te gaan.

 

Met het handelen in small cap aandelen, doen zich vaak interessante mogelijkheden voor om een short positie in te nemen. ‘Short gaan’ of ‘short selling’ is een veel gehoorde term in de wereld van het daytraden. Als een trader short gaat verkoopt deze als het ware aandelen die men niet in bezit heeft. Op deze manier kan er geprofiteerd worden van een daling van de beurskoers. De trader verwacht dat het aandeel in waarde zal gaan dalen en kan via deze strategie inspelen op deze waarde daling.

Hierboven ziet u de jaargrafiek van het aandeel Cleveland BioLaps Inc (CBLI). Dit aandeel bereikte vrijdag 26 juni een belangrijk resistance niveau met een prijs van $4,25. Meer informatie over hoe om te gaan met support en resistance levels, volg dan een cursus daytraden.  Maandag 29 juni opende het aandeel met een prijs van $2,80. Een mooie prijsdaling van 34%.

 

 

Een ander interessant aandeel om een short positie in het nemen was het aandeel Carver Bancorp Inc (CARV). Dit aandeel opende dinsdag op een prijs van net geen $16, en sloot dezelfde handelsdag af met een prijs van slechts $6. Dit aandeel maakte gedurende een handelsdag een prijsdaling door van $10. Dit is een daling van maar liefst 62,5%. Dit soort prijsschommeling komt u regelmatig tegen als u handelt in de niche van small cap aandelen. En naar deze volatiliteit (beweeglijkheid) zijn wij daytraders opzoek. Zonder volatiliteit valt er voor ons niks te verdienen. En daarom is deze niche ook zo aantrekkelijk.

De voor- en nadelen van short gaan.

Het grootste voordeel van short gaan is de flexibiliteit die u hierdoor heeft. U kunt dus niet alleen profiteren van stijgende koersen maar ook van dalende koersen om rendement te behalen. Nog een voordeel is de snelheid van dalende koersen. En zeker in deze niche van small cap aandelen. Terwijl een stijgende beurs over het algemeen wat langzamer beweegt, zien we bij een dalende beurs het tegenovergestelde. Toch zitten er ook nadelen aan short gaan. Het potentiële verlies is onbeperkt. Wanneer u long zit kan u enkel u inzet verliezen. De prijs kan immers niet lager zakken dan €0. Terwijl bij een shortpositie uw verlies theoretisch gezien oneindig is. Ook betaalt u rente om aandelen te shorten.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons