21 maart 2021 
19 minutes. leestijd

Daytraden in small cap aandelen

 

Laten we de klok een jaar terugspoelen … Bitcoin was ongeveer $ 5.800 waard – voor één munt. Vanaf deze week handelt het rond $ 57.000. Voor geduldige eigenaren die het al die tijd hebben vastgehouden, is dat rendement waanzinnig. Cryptocurrency maakt furore in de handelssector. Terwijl de markten wankelen tussen nieuwe hoogtepunten en mogelijke rampen, proberen sommigen zich in te dekken door BTC te bezitten. Ze geloven dat als de economie faalt, BTC zijn waarde zal behouden. Kan zijn. Maar niemand weet wat er gaat gebeuren. Wat als de economie faalt voordat crypto is gestroomlijnd voor dagelijks gebruik? Dat zou het moeilijk maken om al uw uitgaven ermee te betalen. Dus is het nu tijd om BTC te kopen? Aan de ene kant is de grafiek extreem overbelast. Zou je een andere ontsnapping zo hoog achtervolgen? Ik hoop het niet. Maar aan de andere kant stromen miljarden dollars in BTC – zelfs tegen hoge prijzen. Dit zou het in de lift kunnen houden.

De ultieme vraag: is het het risico waard?

Bitcoin deze cryptocurrency is voor veel handelaren het gesprek van het jaar geweest. Het heeft ook een sterke voet aan de grond gekregen in de popcultuur. Techgiganten zoals Elon Musk juichen niet alleen vanaf de zijlijn op Twitter … ze zetten hun geld waar hun mond is. In februari kondigde Musk aan dat Tesla voor maar liefst $ 1,5 miljard aan Bitcoin kocht. Bitcoin is een digitale valuta die buiten de overheidsvoorschriften valt. Dit alleen al kan kopers aantrekken … Denk aan alle mensen die minder overheidscontrole willen als het om hun vermogen gaat. En het aanbod is beperkt tot 21 miljoen munten. Het maakt gebruik van blockchain-technologie om zijn informatie versleuteld te houden. Dit voegt een beveiligingsniveau voor eigenaren toe, omdat het niet kan worden gerepliceerd en het alleen kan worden gemaakt door middel van mijnbouw. Sommigen beweren dat BTC verouderd is. Het bestaat al meer dan een decennium, maar de technologie is niet veel veranderd. Ondanks dat kunnen we niet ontkennen dat het dit jaar buitengewoon goed doet. Maar dat betekent niet dat het een goed moment is om te kopen. Waar zouden handelaren in plaats daarvan naar kunnen zoeken?

De krankzinnige prestaties van Bitcoin hebben ertoe geleid dat veel aandelen cryptonieuws hebben verspreid. In het afgelopen jaar jaagden kopers sommige van deze aandelen tegen waanzinnige prijzen na. Handelaren zien dat BTC een gekke uitbraak heeft, maar ze willen geen hoge prijzen najagen. Dus in plaats daarvan zoeken ze naar het op één na beste – zoals aandelen die Bitcoin vermelden in persberichten. De meeste van deze bedrijven zijn complete onzin, en hebben meestal geen echte relatie met BTC. Maar het sentiment alleen kan al voldoende zijn om een ​​hoge vlucht te nemen. Welkom bij sympathiespelen. Hier is slechts één voorbeeld … Riot Blockchain Inc (NASDAQ: RIOT). Bekijk de grafiek. Een jaar geleden handelde RIOT rond de $ 2. Nu heeft het hoogtepunten van ongeveer $ 80 gezien en consolideert het zich in het bereik van $ 50- $ 60. Deze grafiek is een goed voorbeeld van hoe krachtig sympathiespelen kunnen zijn. Gewoonlijk zijn sympathiespelen geen langetermijngrepen. Maar onder de juiste omstandigheden kan er van alles gebeuren. Op sleutelmomenten zult u merken dat de prijsactie van RIOT direct reageert op de prestaties van BTC. Dit is het lastige deel van het verhandelen van sympathiespelen… je weet nooit wat de leider hierna zal doen. Maar tegelijkertijd presteerde RIOT het afgelopen jaar aanzienlijk beter dan BTC. Hoor me luid en duidelijk … Ik raad u NIET aan om deze aandelen tegen hoge prijzen na te jagen. Dit voorbeeld is bedoeld om het potentieel van sympathiespelen te demonstreren. En als u BTC in handen heeft, moet u rekening houden met de algemene markten …

Grote investeerders raken erbij betrokken Als u het afgelopen jaar handelt, bent u getuige geweest van geschiedenis in de maak. De Federal Reserve heeft triljoenen in de aandelenmarkt gepompt, wat een van de gekste prijsacties heeft veroorzaakt die velen van ons ooit hebben gezien. Het is allemaal ongekend. Onze schuld is met triljoenen toegenomen en mensen vrezen dat de waarde van de dollar binnenkort verder kan afnemen. Dat is een van de redenen waarom mensen BTC kopen, in de hoop hun geld veilig te houden. Maar detailhandelaren en Elon Musk zijn niet de enigen die meedoen. Cathie Wood van Ark Invest had dit te zeggen … “Als Bitcoin een nieuwe activaklasse vertegenwoordigt, waarom zou u er dan niet in investeren?” Ze zegt ook: “het vertegenwoordigt een verzekering tegen een losgeslagen monetair beleid”. Een enorm analysebedrijf, MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), heeft onlangs $ 1 miljard in BTC geïnvesteerd. Paypal, dat miljarden waard is, werkt dag en nacht om het gebruik van Bitcoin op zijn platform uit te breiden. De lijst gaat verder… Dus… waarom spring je er niet gewoon in en laat de grote vis je naar $ 1 miljoen per munt dragen? Het is niet zo simpel. Bitcoin werd vroeger bijna volledig niet beïnvloed door andere marktfactoren. Dit zou echter snel kunnen veranderen. Naarmate meer grote bedrijven grote hoeveelheden BTC blijven opkopen, zal het steeds meer verweven raken met de algemene markten. We hebben de markten de laatste tijd een beetje zien vertragen, maar geen crash. Maar als we een crash krijgen, zullen veel BTC-eigenaren waarschijnlijk een klap krijgen als mensen hun aandelen verkopen. Waar het op neerkomt: vertrouwt u erop dat deze bedrijven hun BTC-voorraad met diamanten handen zullen vasthouden terwijl ze contant geld bloeden? Misschien, maar het risico kan enorm zijn als u tegen deze prijzen koopt. Heb je zin om Bitcoin tegen deze prijzen na te jagen?? Ik zou het de ‘jacht op een overbelast raadsel zonder winstdoelstelling of risicopatroon’ noemen. De kansen worden tegen u gestapeld, zelfs als u een solide plan verhandelt, dus waarom zou u meer risico toevoegen? Bitcoin is nu waarschijnlijk niet het beste spel, zelfs als handelaren en investeerders er miljarden dollars in steken. In plaats daarvan zal ik uitkijken naar sympathiespelen die een goede risico / beloning bieden. Verspil geen tijd door te wensen dat u van onderaf in BTC zat. Besteed die tijd aan studeren en bereid je voor op de volgende geweldige kans.

Wij House of Trading helpen u graag met al u vragen. En zorgen ervoor dat u als daytrader wordt klaargestoomd voor de aandelenmarkt. Wij bieden een  actieve cursus aan waarbij wij actuele voorbeelden met u bekijken en analyseren. Zodat u onze strategieën gelijk in de praktijk kunt toepassen. Volg nu ook onze cursus daytraden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons