13 maart 2021 
20 minutes. leestijd

Daytraden in small cap aandelen

Beschouw dit scenario eens …

Je wordt verbannen naar een handelseiland, maar je kunt maar één indicator uitkiezen om mee te nemen. Voor mij is het een no-brainer … VWAP komt eraan! Ik hou net zoveel van indicatoren als de volgende handelaar. En ik denk dat het goed is om ruimdenkend te blijven in de handel. Als het lijkt alsof er een verdienste schuilt achter een bepaald hulpmiddel, zal ik het uitproberen. Met dat gezegd zijnde, zouden traders moeten vermijden om over de top te gaan en een perfect goede chart in een verwarrende, schokkerige regenboog te veranderen. Veel indicatoren zijn niet nodig om u te helpen zelfvoorzienend te worden op de markten. Sommige nieuwe handelaren zijn van mening dat als ze een aantal willekeurige tools gebruiken, ze op magische wijze goede transacties beginnen te doen. Nee, zo werkt het niet. Van VWAP is bekend dat het betrouwbaarder is dan andere indicatoren. We zullen daar zo dadelijk op ingaan. 

Solide handelsplan + discipline + VWAP = een geweldige basis om op voort te bouwen. Laten we erop ingaan!

 

Wat is VWAP?

VWAP staat voor volume gewogen gemiddelde prijs. Het kan u de gemiddelde prijs laten zien die voor een aandeel is betaald, zelfs van minuut tot minuut. Deze indicator kan goed zijn voor nieuwe handelaren omdat het geen ingewikkeld algoritme is. Het is eigenlijk best simpel … VWAP is gelijk aan het totale verhandelde dollarvolume gedeeld door het aantal verhandelde aandelen. Dit geeft u de gemiddelde prijs, vaak uitgedrukt als een rode lijn over een grafiek. Onthoud … veel handelaren gebruiken VWAP als een gids voor het kopen en verkopen. Het maakt niet uit naar welk tijdsbestek u in een diagram kijkt, het zal altijd dezelfde lijn laten zien. Prijsactie is een constante strijd en een aandeel wordt meestal volatieler in de buurt van deze indicator, afhankelijk van hoe handelaren erop reageren. Voor mensen die de aandelen kochten met een dip onder de VWAP, kan het een goed teken zijn om te zien dat deze terugvalt naar de gemiddelde prijs. Dit kan erop duiden dat er hieronder solide ondersteuning is. Een ding om te overwegen u hebt geen specifieke omstandigheden nodig om VWAP te laten werken. Deze indicator kan u te allen tijde informatie geven, of het aandeel nu boven, onder of direct op de lijn staat. Niet overtuigd? Luister naar me … VWAP is niet alleen voor daghandelaren in de detailhandel. Het wordt ook vaak gebruikt door institutionele makelaars. Weet je, de grote vissen die de macht hebben om de markt mogelijk te verplaatsen. Ze gebruiken VWAP als gids voor het betreden en verlaten van posities met minimale marktimpact. Stel dat een instelling 1 miljoen aandelen van de aandelen wil kopen, zoals gevraagd door een klant. Ze verdienen geen geld door een aandeel na te jagen en bovenaan te kopen. Hun doel is om aandelen te krijgen voor een goede prijs, die meestal op of onder VWAP ligt. Als ze onder de gemiddelde prijs kunnen binnenkomen, is er mogelijk meer opwaartse en minder risico. Dus als ze het gebruiken, moet u het waarschijnlijk in ieder geval overwegen. Voor mij kan een aandelenhandel boven de VWAP-lijn een aantal dingen aangeven … Om te beginnen zouden meer handelaren mogelijk groen kunnen zijn op hun posities. Bovendien ziet het aandeel waarschijnlijk meer kopen dan verkopen. Maar dit betekent niet dat een voorraad boven VWAP een goede setup is. Als je ver boven VWAP gaat, moet je voorzichtig zijn. Naarmate een aandeel meer overgekocht wordt, zullen er op een gegeven moment zeker winstnemers zijn. Wanneer de actie mogelijk begint terug te draaien, weet je nooit hoe ver deze kan terugtrekken. U moet een solide toegangsprijs hebben. Uw risico moet verschillende keren kleiner zijn dan het potentiële voordeel. Als we zien dat de prijs lager is dan VWAP, kan dit erop wijzen dat er meer handelaren onder water zijn op hun positie.

Eén eenvoudige installatie: het VWAP-Hold-patroon

Ik denk dat deze opstelling geweldig is voor beginners, omdat het een van de eenvoudigste is om te begrijpen. Als je kieskeurig bent en weet waar je op moet letten, kan dit een groot risico / beloning opleveren. U bent op zoek naar een aandeel met een katalysator en een sterke ochtendpiek. Laten we eens kijken naar een recente hardloper met de paarse lijn die VWAP voorstelt. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van een wigpatroon, toch? Het is in feite een reeks lagere hoge tonen en hogere dieptepunten die leiden tot een strakke driehoekige vorm. Houd er rekening mee dat het er niet perfect uit hoeft te zien om een ​​goede prijsactie te vertegenwoordigen. Als het papier boven VWAP vastloopt, kan dit een van de beste patronen zijn om naar te zoeken. Het kan erop duiden dat de prijs boven het gemiddelde uitkomt, wat mogelijk betekent dat meer mensen kopen dan verkopen. Het belangrijkste is dat de voorraad boven of vlak bij VWAP blijft. Er is niet één manier om deze configuratie te benaderen. U kunt bij elke dip aandelen toevoegen, aangezien het aandeel hogere dieptepunten bereikt. U kunt ook aandelen kopen als de aandelen de trendlijn overschrijden. Maar ongeacht hoe u het verhandelt, houd u altijd aan een plan. U wilt het laagste deel van de wig (meestal precies rond VWAP) gebruiken als uw risiconiveau. Houd rekening met de prijsactie, zodat u, als de tijd daar is, verliezen zo snel mogelijk kunt beperken. Met deze opstelling is het volume alles. Als er geen hoge relatieve aankoop is, is er geen reden om de voorraad te laten stijgen. Er is een reden waarom veel handelaren VWAP s gebruiken bij het kiezen van setups. Deze eenvoudige formule kan u een indicatie geven van de prestaties van een aandeel en ook risiconiveau’s bieden voor zowel de lange als de korte zijde. Als u een zelfvoorzienende handelaar wilt worden, is kieskeurigheid essentieel. Een A + -opstelling heeft meestal een hoog volume en een vaste katalysator. Houd hier rekening mee en neem nooit genoegen met een flauw spel. Als u VWAP niet gebruikt, neem dan even de tijd en bedenk waarom … Grote instellingen, maar ook VEEL detailhandelaren, gebruiken deze indicator. Door het te gebruiken, kunt u een beter idee krijgen van hoe de massa zal reageren op bepaalde prijsniveau’s.

Wij House of Trading helpen u graag met al u vragen. En zorgen ervoor dat u als daytrader wordt klaargestoomd voor de aandelenmarkt. Wij bieden een  actieve cursus aan waarbij wij actuele voorbeelden met u bekijken en analyseren. Zodat u onze strategieën gelijk in de praktijk kunt toepassen. Volg nu ook onze cursus daytraden.

 

Nederlands bedrijf met 10 jaar ervaring

House of Trading is een Nederlands bedrijf met méér dan 10 jaar ervaring in daytraden. Wij laten zien dat handel in Amerikaanse Small Cap aandelen uitstekende rendementen laten zien. Mits je de juiste beslissingen maakt. Door middel van een unieke werkwijze en op een bewezen hypermodern platform bieden wij je de mogelijkheid om onze tradingshandelingen te kopiëren. Maak hier een afspraak

 

 

Over de schrijver

Mijn naam is Maarten Willems, eigenaar en oprichter van House of Trading. Ik zocht tijdens mijn verre reizen een manier om inkomen te verdienen. Mijn ervaring met daytraden startte in 2010. Nu ken ik alle kneepjes van het vak. Met vallen en opstaan is het mij gelukt om steeds kleine beetjes winst te blijven boeken zonder veel risico te nemen. Wil jij dit ook? Schrijf je in voor een cursus daytraden of neem contact met mij op.

Chat met ons